De minicommissie MHC Bommelerwaard

Op onze club spelen dit jaar zo’n 150  jongens en meisjes in de leeftijd van 6-9 jaar enthousiast hockey. Om de aanmelding, training en de wedstrijden van deze jonge hockeyers in goede banen te leiden heeft onze club een minicommissie.

Wij zijn het aanspreekpunt voor zowel de mini’s, als de coaches en ouders. Hier kunt u lezenwat u van ons en de club kan verwachten en ook wat we, als club, van onze mini’s en hun ouders verwachten.

We hebben bovendien een lijst met veelgestelde vragen toegevoegd. Voor alle aanvullende vragen en informatie , maar ook suggesties nodigen we u van harte uit ons aan te spreken op de club, op een informatieavond of via de email.

Sportieve groet,

De minicommissie

Eduard ter Doest, Eefke de Kam, Marielle Louvet, Jelle Groenendijk

Wie zijn onze mini’s ?

Bij MHC Bommelerwaard kan de jeugd al in contact komen met hockey vanaf 4 jaar. Op de site kunt u hierover meer informatie vinden onder de tab Funkey. Lid van de club wordt je pas als je 6 jaar bent (zie "lidmaatschap” in het hoofdmenu).

In onderstaande  is weergegeven hoe de indeling van de spelertjes is onderverdeeld. Is een speler op bijvoorbeeld 1 oktober 8 jaar dan wordt hij/zij  ingedeeld in de Mini’s E1. De spelvorm tijdens de wedstrijden is hierbij 6 tegen 6.

Dat eerste jaar start je als trainingslid: Benjamin (F1). Iedere woensdagmiddag zijn er trainingen onder leiding van een professionele trainer volgens een vooropgezet programma. Meer informatie hierover vind u bij de Technische Commissie (doorgaande leerlijn).

Voor mini's die een jaartje of twee later starten dan de rest is er een speciale training. Deze wordt georganiseerd om eerst de beginselen van het hockey uit te leggen alvorens de speler in te delen in een team. Soms worden spelers ook direct in een team ingedeeld. Ook dan is het goed als er voldoende ruimte is aan deze extra training deel te nemen.

Vanaf 7 jaar (F1) gaan de kinderen voor het eerst meedoen aan de competitie. Voor de kinderen die dan net starten wordt ernaar gestreefd  ze zo snel mogelijk in een team in te delen en mee te laten spelen. Kinderen die na 1oktober 7 worden blijven het eerste hockeyseizoen in F2 als trainingslid.

Allereerst zijn deze wedstrijdjes in drietallen (7 jr), een jaar later zijn het 6-tallen (8jr) en in het laatste mini-jaar spelen de mini’s in 8-tallen (9jr) tegen elkaar. Vanaf het moment dat de mini’s deelnemen aan de competitie gaan de ouders ook een actievere rol spelen.  Dit kan als coach of spelbegeleider, maar ook wordt van ons als ouders verwacht dat we de nieuwe (vaak voor het eerst) fluitende leden ondersteunen tijdens de wedstrijdjes.

Wat kunt u doen?

Ieder team heeft een bevlogen coach en spelbegeleider nodig en voor het soepele verloop van de wedstrijdochtenden zijn er vrijwilligers nodig die de ontvangsttafel in ons eigen clubhuis bemannen op de tijden dat de mini’s spelen. Tenslotte worden alle leden ingedeeld voor de bemanning van de bar, zodat we allemaal kunnen genieten van een kop koffie of thee en onze mini’s natuurlijk van ranja na afloop van de wedstrijd.

De nieuwe ouders kunnen aan informatieavonden/ochtenden deelnemen die door de Minicommissie worden georganiseerd. Hier wordt aandacht besteed aan o.a. de club in het algemeen, informatieavonden voor coaches, de website en het gebruik daarvan, team- en seizoensindeling en vrijwilligers.

FUNKEY
MINI'S
JEUGD

G1:4 JAAR
F1: 6 JAAR, BENJAMINS (nog geen competitie) D T/M A: 9 JAAR EN OUDER
G2:5 JAAR
F2: 7 JAAR, 3-TALLEN

E1: 8 JAAR, 6-TALLEN

E2: 9 JAAR, 8-TALLEN

De KNHB schrijft de indeling op leeftijd voor

(http://www.knhb.nl/competities+disciplines/support+clubs/DU22126_Leeftijden+categorie%C3%ABn.aspx)

Uitgangspunt is de leeftijd van de speler voor 1 Oktober van het seizoen.

Wordt je 10 September 7 dan kan je bij de F2 worden ingedeeld (competitie drietallen) wordt je 10 Oktober 7 dan speel je eerst nog een jaar met de F1 en volg je dus alleen trainingen.

13-11 TC
29-11 Sint & Piet op visite voor Jongste Jeugd