TRAININGEN MINI'S

In het trainingsschema op de website is te zien welke teams wanneer, door wie getraind worden. De trainingen worden georganiseerd door de TC. Op deze pagina vind je algemene informatie over de mini trainingen, hoe ze worden georganiseerd en wat je kan doen als je zelf training wilt geven. Onder het kopje FAQ proberen we de vragen die we regelmatig van ouders krijgen te beantwoorden.

I.          Algemeen

Alle mini’s trainen met hun eigen team, zodra ze in een team zijn ingedeeld. Mini’s die nog niet in een team zitten starten in de hockeyschool. Deze kan ook door mini’s als extra training worden bijgewoond. Naast de reguliere trainingen worden er ook af en toe extra trainingen aangeboden, zoals in 2014 de Masterclasses en de BD hockeyacademy.

Hockeyschool

De hockeyschool is bedoeld voor kinderen E en D die later beginnen met hockeyen dus nog niet bij de F'jes getraind hebben. Deze kinderen krijgen eerst de basis aangeleerd. De hockeyschool is dus niet voor F. Voor de nieuwe instroom D en E is dit de enige training. Het kan voorkomen dat er - vanwege onvolledige teams - nieuwe kinderen ook al meteen in een team ingedeeld zijn. Deze kinderen hebben dan dus 2 maal training in de week, 1 keer met het team en 1 keer bij de hockeyschool.

II.         Hoe worden de mini trainingen georganiseerd?

1. Organisatie Woensdagen Jongste Jeugd
F-Jeugd
De F'jes krijgen training van een hooftrainer (een prof) samen met een aantal hulptrainers. Dit zijn doorgaans D-junioren. De hulptrainers geven niet zelfstandig trainen maar helpen de hoofdtrainer. De hoofdtrainer zet de oefeningen (conform het Hockey Academy programma) uit. Geeft de instructie, aanwijzingen en persoonlijke tips. De hulptrainers zorgen dat de oefening draait, helpen spelers met het uitvoeren van de oefeningen, verzamelen materialen en ballen.

E-Jeugd
De E-jeugd wordt getraind door een jeugdtrainer (A/B/C jeugd) of een ouder.  Er is ook een trainingscoordinator (prof) die supervisie houdt. Voorbereiding training worden door de trainers zelf gedaan. Inhoud van de training is te vinden op Hockey Academy. Aanwezigheid wordt geregistreerd.
De 8 tallen krijgen een uur extra training vaak onder supervisie van een prof. Dit eveneens conform leerprogramma van Hockey Academy. Aanwezigheid wordt geregistreerd.

2. Hockey Academy
Dit is onze doorgaande leerlijn. Dus alle technieken en tactieken van het hockey worden in de leeftijd van F'jes tot en met A jeugd behandeld. Er is per week een programma. De oefeningen en technieken (middels video's)  kunnen door trainers, spelers, ouders, coaches bekeken worden. Iedereen heeft een login. Login vergeten? Stuur een mail naar [email protected] De trainers dienen zich hieraan te houden. Er kan binnen marges afgeweken worden. Bijvoorbeeld bij koud of nat weer meer lopen dan stil staan. De trainingscoordinator houdt toezicht hierop.

3. Eisen aan trainers
Van de trainers verlangen wij als club:
- Op tijd te zijn
- Voorbereid te zijn
- In sport kleren te komen
- Enthousiast en positief te zijn
- Een veilige omgeving te creeren waarin kinderen kunnen leren en fouten mogen maken
- Te zorgen voor een leuke, intensieve training
- De materialen en velden van MHCB netjes te gebruiken en achter te laten

4. Verwachtingen spelers
De training start op het hele uur, dus 5 min voor die tijd aanwezig. Bitje en scheenbeschermers. Zin hebben om te hockeyen

5. Aanwezigheid
 In elk geval van E en ouder wordt de aanwezigheid vast gelegd in Hockey-Academy. Dit om de opkomst per team te kunnen meten en eventueel te kunnen sturen met coaches

6. Opmerkingen en vragen
Ouders kunnen altijd opmerkingen of vragen stellen aan de coordinator/hoofdtrainer. Of anders mailen naar de [email protected]

Helpen tijdens trainingen is altijd welkom.

III.        Wil je training geven?

Ouders mogen altijd training geven! Er zijn wel randvoorwaarden aan verbonden, o.a.:
  • Gebruik/volgen van het de TC richtlijnen (bv gebruik Hockey academy stof, aanwezigheidsregistratie etc);
  • Verplicht een opleiding volgen: niet alleen training geven maar ook 1 uur meelopen met een prof;
  • Niet voor een paar keer maar commitment om het een seizoen, elke week te doen;
  • Instructie's volgen van de hoofdtrainer/ coordinator

Voor de F'jes geld, je bent hulptrainer onder een hoofdtrainer (= prof ). Voor de E'tjes: je bent trainer onder een trainingscoordinator (= prof ).

Neem rechtstreeks contact op met de hoofdtrainer of TC, als je dit graag wilt doen.

IV. FAQ

Krijgen de mini keeper training?

In principe wordt er geen keeperstraining gegeven aan mini-keepers. Dit gebeurt pas vanaf de D-leeftijd.

Hoe zeg ik af voor een training?
Afzeggen kan bij de trainer via de website. Ieder team heeft een vaste trainer. Als je inlogt op de site dan zie je onder "hockey" (rechts) de naam van je team. Als je dat aanklikt staat er naast de trainer een envelopje, zodat je gemakkelijk de trainer een email kunt sturen. Er staat ook een telefoonnummer bij.

Wat is de planning van trainingen gedurende het seizoen?

In principe wordt er getraind tot de week na de laatst gespeelde wedstrijd (voor een vakantie) en vanaf een week voor de eerste wedstrijd (na een vakantie). Gedurende de winterstop zijn er geen trainingen. Op de training is er altijd gelegenheid om de planning na te vragen bij de trainers.

22-6 International veterans hockey tournament