COMPETITIE MINI'S

Vanaf 7 jaar kan uw kind in de competitie gaan meespelen. Hier vindt u algemene informatie over de  wijze waarop teamindeling plaatsvindt, hoe competitie informatie terug te vinden is, antwoord op veel terugkerende vragen en fluiten bij de mini's

wedstrijdtafel en bardienst

Ouders van kinderen die competitie spelen worden ingedeeld voor de wedstrijdtafel en de bar. Wanneer je bent ingedeeld is terug te vinden in LISA.  Indien je onverhoopt niet kan zul je zelf moeten zorgen voor een vervanger. Indelen gebeurt doorgaans slechts 1 keer per seizoen per taak op een ochtend dat je zoon of dochter thuis speelt. Voor de bar zal er altijd iemand zijn om instructie te geven en vor de wedstrijdtafel ontvang je vooraf instructies per mail.

Het spelleiden van 3-, 6- en 8-tal

In ons district worden wedstrijden geleid door in ieder geval  1 volwassene bij de 1ste jaars E waar in principe 1 spelleider fluit. En laat dan eventueel de jeugdspelers meefluiten. Zo kunnen ze de kunst van het spelbegeleiden en fluiten in de luwte met de juiste begeleiding leren.

De achttallen worden begeleid door 2 volwassenen. Eén spelleider van het thuisspelende team en één spelleider van het bezoekende team.

De F3-tallen worden begeleid door volwassenen/ouders.

De belangrijkste taak van de spelleid(st)er is de partijen op een plezierige, veilige en leerzame manier samen te laten spelen.

Coaches: Na afloop niet vergeten het wedstrijdformulier in te vullen.

Een spelleid(st)er is geen scheidsrechter !! Spelregelkennis is beslist noodzakelijk.

De taken van de spelleid(st)er :

• Voor de wedstrijd kennis maken met de begeleiders/coach van beide team
  • Informeer naar het spelniveau van beide teams
  • Roep de kinderen bij elkaar en vertel waar extra aandacht aangeschonken wordt in deze wedstrijd
  • Toss met de aanvoerders, team opstellen en beginnen
  • Tijdens het spel onderbreekt hij het spel zo min mogelijk maar let op VEILIGHEID en de hoofdregels. Dit betekent niet dat er nergens voor gefloten wordt!
  •  De wijze van fluiten moet consequent en duidelijk zijn.?Fluit vragend, d.w.z. vraag af en toe waarom er gefloten is en leg zo nodig uit.
  • De spelleider geeft aanwijzingen aan BEIDE teams!! Leg daarvoor het spel zo nodig stil.
  • Probeer "kluitjes" hockey te voorkomen.
  • Speel altijd 3 tegen 3, 6 tegen 6 of 8 tegen 8 .
  • Wisselen is onbeperkt toegestaan.
  • Time-out is onbeperkt toegestaan.

STIMULEER BEIDE PARTIJEN en laat de uitslag niet te hoog uitvallen. Pas in dat geval maatregelen toe.

Mogen de mini's slaan of alleen pushen?

Bij de achttallen mag je slaan en alleen een backhandslag als deze geen gevaar voor de andere spelers oplevert.

Als je team veel sterker is wat dan?

Voor 3-, 6- en 8-tallen kunnen de coaches afspreken, dat er bij 3 punten verschil eerst 3x moet worden overgespeeld.

Hoe moet de score geteld worden voor de 3-tallen?

De F-jes spelen wedstrijdjes van 3 tegen 3.
Ze zijn vaak met 8 spelers in 1 team dus worden er twee teams gemaakt van 4 spelertjes. Elk team speelt dus 2 wedstrjdjes per ochtend.
In totaal zijn er dus 4 uitslagen.

De scoreverdeling per wedstrijdje:
- Winnaar:  2 punten
- Gelijk:  1 punten
- Verliezer: 0 punt

In totaal zijn er dus 8 punten te verdelen.

Hoe vind de teamindeling plaats bij de Mini’s?

De teamindeling wordt gemaakt op basis van:

1. leeftijd (zie onder)

2. ervaring (indeling bij hockeystarters of F1 voor de basiskennis)

3. Last in First Out als we van nieuwe teams moeten formeren

4. klasindeling

5. vriendjes en vriendinnetjes

De teamindeling wordt gemaakt op basis van de door de KNHB vastgestelde leeftijdscategoriën: Funkey 5 tot 6 jaar, F-jes 7 tot 8 jaar en E-tjes 9 tot 10 jaar.

Voor het seizoen 2014-2015 betekent dit:

E-junioren geboren tussen 01-10 2004 en 30-09-2006

F-junioren geboren tussen 01-10 2006 en 30-09-2008
F-junioren geboren tussen 01-10-2007 en 30-09-2008 mogen niet aan de competitie deelnemen.

Bron: www.knhb.nl

Dat houdt de volgende indeling in:

Voor het seizoen 2015-2016 :

1e jaars F (Benjamins)
2e jaars F
1e jaars E
2e jaars E

geboren van  01-10-2008 tot en met 30-09-2009 geen competitie
geboren van  01-10-2007 tot en met 30-09-2008
geboren van  01-10-2006 tot en met 30-09-2007
geboren van  01-10-2005 tot en met 30-09-2006

Daar waar mogelijk wordt er rekening gehouden met vriendjes en vriendinnetjes.

Wanneer wordt er gespeeld?

Als u inlogt op de website kunt u zien wanneer en waar de wedstrijden worden gespeeld. Dit is meestal 1 a 2 weken voorafgaand aan de wedstrijden bekend.

Over de wedstrijdtijden en locaties van de wintercompetitie wordt u via de coaches en website ongeveer 1 week voorafgaand  aan de wedstrijd geinformeerd. Deze wedstrijden staan niet in het LISA systeem.

Hoe weet ik hoe ons team presteert?

De KNHB heeft besloten dat voor de Mini’s de uitslagen niet bekend worden gemaakt. Wel worden teams heringedeeld als ze altijd winnen/verliezen. Doel is dat de Mini’s met name veel plezier hebben en krijgen in het hockeyen, zonder al te veel prestatiedruk.

Gaan wedstrijden door bij slecht weer?

Als u twijfelt kunt u op de site kijken of een wedstrijd is afgelast, of bellen met de club of coach.

Moet ik een tenue kopen?

Tijdens competitiewedstrijden is het verplicht een officieel tenue te dragen. Dit is te koop in Zaltbommel bij Sport2000 Stehmann, Gamerschestraat 12, Zaltbommel. Daarnaast heeft ieder trainend en spelend lid scheenbeschermers, een hockeystick en natuurlijk een bitje nodig.

13-11 TC
29-11 Sint & Piet op visite voor Jongste Jeugd