Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 15 september 2019
Tijd T/U Team Tegen team
13:30 Uit Dames Jong I HC Tilburg DJ7
MHC Bommelerwaard wil natuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.

Het aanstellen van vertrouwenspersonen kan dan negatief klinken: we doen er met elkaar immers alles aan om juist zaken als ‘pesten’, conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.

Maar stel nu dat ….

De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet voorkomen heeft kunnen worden. Binnen MHC Bommelerwaard willen wij dit graag voor zijn. Dit is dan ook één van de redenen waarom op MHC Bommelerwaard vertrouwenspersonen te vinden zijn. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Voorkomen is beter dan genezen.

De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. Bij een vertrouwenspersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon?

De vragen die je hebt kunnen gaan over:

 

 • pesten en gepest worden;
 • het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
 • grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, scheidsrechter, trainer of coach ervaar je als onprettig;
 • een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
 • iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
 • je voelt je unfair bejegend in bv je plaatsing in een team of selectie;
 • Je denkt dat er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van je mogelijkheden als speler en je hebt bij je coach en je trainer(s) daarvoor geen luisterend oor;
 • Bij vermoeden van belangenverstrengeling waarbij de integriteit van bestuursleden of andere vrijwilligers in het geding komt

Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?

Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg en toestemming gebeuren! De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenspersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar:

 

 • 1. toestemming voor hebt gegeven
 • 2. van op de hoogte bent

  

De activiteiten van de vertrouwenspersoon vallen onder de verantwoording van het Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenspersoon aan het Bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en de afsluiting hebben plaatsgevonden.

Waar is de vertrouwenscontactpersoon niet voor?

In principe is de vertrouwenspersoon er voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hier om heen, die tussen onze leden plaatsvinden of hebben plaatsgevonden of waarbij een relatie is tussen activiteiten binnen MHC-Bommelerwaard en de betrokkene(n).

Bij twijfel: bespreek met de vertrouwenspersoon of je vraag bij haar/hem op de juiste plaats is.

De vertrouwenspersoon zal mensen niet persoonlijk opvangen en/of begeleiden. Als er verdere opvang noodzakelijk is, zal dit, altijd met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten de club.

De vertrouwenspersoon is er voor iedereen, van elke leeftijd. Je kunt de vertrouwenspersoon bereiken via e-mail en telefoon:

 • Jaap Brummelkamp (06-534 966 81) voor hockey technische zaken
 • Annemieke Nijman (06-265 201 76, anijman(at)xs4all.nl) en Nancy van Leeuwen (06-510 729 57, mail(at)nancyvanleeuwen.nl) voor alle overige zaken

Als er sprake is van seksuele intimidatie en je wilt het niet meteen bespreken met een vertrouwenscontactpersoon van MHC-Bommelerwaard, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.

Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (€ 0,10 per minuut).


 


Agenda
17-9 Bestuursvergadering
23-9 Dreamteam
8-10 Bestuursvergadering
7-11 ALV
12-11 Bestuursvergadering
10-12 Bestuursvergadering
  hele agenda
Hoofdsponsor
Sponsoren
Bommelerwaard app
Android app on Google Play
Vandaag jarig
Hans Flamman
Ger van der Heijden
Jade Rietveld
Uitslagen
Dames Jong II Berkel Enschot DJ3 0-3
HB G.H.C. RAPID HB 1-5
JA1 Hockeyclub 's-Hertogenbosch JA2 3-4
Social Media